Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Poveste cu final fericit la Euromaterna

Poveste cu final fericit la Euromaterna

Spitalul inregistreaza un nou succes in ingrijirea prematurilor din sarcina gemelara cu varsta gestationala 26 de saptamani.

 

In data de 01 Septembrie 2015, la  ora 07:35, in Spitalul Euromaterna din Constanta se nasteau doi baieti din sarcina gemelara, cu varsta de gestatie de 26 de saptamani, cantarind 850 g, respectiv 800 g. La aceasta varsta gestationala, nou-nascutii sunt incadrati in cea mai severa categorie de prematuritate si anume, cea de prematuritate extrema.

Sarcina cu risc a fost depistata la timp si monitorizata corespunzator, iar nasterea a decurs fara probleme datorita echipei de medici si asistenti bine pregatiti pentru intampinarea eventualelor complicatii.

Mobilizarea intregii echipe de neonatologie (medici si asistenti medicali), cat si aparatura performanta necesara monitorizarii ulterioare a nou-nascutilor veniti pe lume inainte de termen, au ajutat la cresterea considerabila a sanselor de supravietuire ale celor doi frati.

Evolutia celor doi bebelusi a fost una favorabila si dupa 60 de zile de spitalizare s-a luat decizia externarii, atat a mamicii cat si a copiilor. Astfel, in data de 31 Octombrie, cei doi frati gemeni au plecat catre noua lor  casa, alaturi de fericitii parinti.

“Nasterea prematura este, din pacate, principala cauza a mortalitatii bebelusilor si este dovedit statistic faptul ca o mare parte dintre acestia pot fi salvati daca exista aparatura performanta si personal medical calificat. Sunt mandru sa spun ca Spitalul Euromaterna are o rata de supravietuire a prematurilor de 97% si ca putem oferi siguranta si sansa de a fi mame atator femei care se confrunta cu aceasta problema.

Copii nascuti prematuri, cat și familiile acestora, trebuie sa coopereze cu provocarile fizice, psihologice, emotionale si financiare. Noi, cei de la Spitalul Euromaterna, stim ca sprijinul moral conteaza enorm, insa cel financiar ii ajuta si mai mult pe parinti. Astfel, costul zilelor de spitalizare pentru prematuri nu mai trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, fiind suportate de spital.”
, a declarat dr. Rusa Ion Marius, presedinte CA al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Euromaterna Constanta.

Spitalul Euromaterna este singurul spital privat din Dobrogea care ingrijeste nou-nascutii prematuri, acestia nefiind transferati catre alte unitati medicale.  Spitalul dispune de 3 linii de garda: Obstetrica-Ginecologie, Anestezie Terapie Intensiva Adulti si Neonatologie care contribuie la asigurarea permanenta a serviciului medical si la capacitatea de a rezolva intreaga gama de patologie specifica.

„O nastere cu un asemenea grad de prematuritate inseamna o interventie contracronometru pentru echipa medicala a acestui spital, iar mobilizarea exemplara de care s-a dat dovada atesta faptul ca noi, echipa Euromaterna, dam siguranta vietii si celor mai mici pacientii ai nostri!” a concluzionat dr. Rusa Ion Marius.

« inapoi

Articol vizualizat de 2206 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805