Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Prix Galien pentru medicament imuno-oncologic

Prix Galien pentru medicament imuno-oncologic

Opdivo (nivolumab), medicamentul dezvoltat de către Bristol-Myers Squibb primeşte Premiul Galien USA 2015 pentru 'Cel mai bun Produs Biotehnologic'.

 

Distincţia recunoaşte inovaţia aplicată de către echipa Bristol-Myers Squibb în descoperirea şi dezvoltarea inhibitorului PD-1 Opdivo (nivolumab), pentru tratamentul melanomului avansat şi a cancerului pulmonar scuamos altul decât cel cu celule mici.
Este al doilea premiu Prix Galien USA acordat portofoliului imuno-oncologic al Bristol-Myers Squibb. În 2012 aceeasi dinstincţie era acordată medicamentului Yervoy (ipilimumab).

10 Noiembrie 2015 - Bristol-Myers Squibb anunţă primirea distincţiei Prix Galien USA 2015, “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, pentru medicamentul Opdivo (nivolumab), inhibitorul PD-1 dezvoltat de către companie. Decernarea a avut loc în timpul celei de-a noua ediţii anuale a Prix Galien USA din 27 octombrie 2015, la New York. Acest premiu este acordat de către o comisie ştiinţifică de elită ce include laureaţi ai premiului Nobel şi recunoaşte rezultate remarcabile obţinute pentru dezvoltarea unor terapii inovative pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

Distincţia Prix Galien USA de anul acesta este cel de-al doilea titlu decernat companiei pentru categoria “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, Bristol-Myers Squibb fiind astfel singura companie care primeşte acest premiu pentru două produse imuno-oncologice. În 2012 premiul a fost acordat medicamentului Yervoy în urma aprobării iniţiale a acestuia pentru melanom nerezecabil sau avansat. Fiind un deschizător de drum în imuno-oncologie, Bristol-Myers Squibb continuă să cerceteze potenţialul acestei ştiinţe de avangardă pentru a creşte rata de supravieţuire în cazul unora dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer.

“Suntem onoraţi de faptul că prin acest premiu este recunoscută contribuţia ştiinţifică a companiei noastre la acest moment istoric în cercetarea oncologică, acum când imuno-oncologia schimbă aşteptările în tratarea cancerului”, spune Francis Cuss, MB BChir, FRCP, Vicepreşedinte Executiv şi Director Ştiinţific, Bristol-Myers Squibb. “Acordarea distincţiei Prix Galien USA 2015 subliniază eforturile noastre de cercetare clinică pentru Opdivo în ceea ce priveşte unele dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer precum melanomul avansat şi cancerul pulmonar altul decât cel cu celule mici.”


Despre Opdivo

Bristol-Myers Squibb deţine un program global amplu de dezvoltare pentru a studia Opdivo în diverse tipuri de tumori, constând în peste 50 de studii clinice – în monoterapie sau în combinaţie cu alte terapii – în care au fost înrolaţi peste 8.000 de pacienţi la nivel mondial.

Opdivo a fost primul inhibitor PD-1 la nivel mondial care a primit aprobarea autorităţilor de reglementare în iulie 2014, iar în prezent deţine autorizatie de punere pe piaţă în peste 37 de ţări incluzând Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană.

Informaţiile detaliate, aprobate la acest moment, privind indicaţiile de prescriere pentru Yervoy (ipilimumab) sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), accesand link-ul http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002213/WC500109299.pdf, iar pentru Opdivo (nivolumab), pe site-ul Comisiei Europene,  http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2015/20151028133285/anx_133285_ro.pdf

Despre Bristol-Myers Squibb


Bristol-Myers Squibb este o companie farmaceutică globală a cărei misiune este să descopere, să dezvolte şi să ofere medicamente inovatoare care îi ajută pe pacienţi să învingă bolile grave. Pentru mai multe informaţii despre Bristol-Myers Squibb, vizitaţi www.b-ms.ro.

« inapoi

Articol vizualizat de 2757 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805