Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Autism Connect - prima platforma de conectare a parintilor copiilor cu autism

Autism Connect - prima platforma de conectare a parintilor copiilor cu autism

Portalul ''Autism Connect'' se lansează în cadrul unei caravane naționale.

 

Asociația Help Autism prezintă, în cadrul unei caravane naționale, portalul „Autism Connect” - prima platformă de informare și conectare a părinților copiilor cu autism cu specialiștii din România. Caravana a început joi, 19 noiembrie, la Sibiu, și continuă până în ianuarie 2016 cu prezentări și întâlniri cu membrii comunității locale din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și București.

„Portalul AutismConnect.ro a fost gândit ca răspuns la  imensa nevoie de informații și soluții pe care părinții o resimt la aflarea diagnosticului. Platforma oferă posibilitatea ca părintele să găsească medicul, psihologul, centrul de terapie, grădinița sau școala pentru copilul lui, în funcție de orașul în care locuiește, un pas extrem de important pentru cei din orașe mici sau zone izolate.”, menționează Mariana Hanganu, manager de proiect în cadrul Asociației Help Autism.

Autismul este o tulburare neurologică de dezvoltare ce afectează 1 din 68 de copii conform CDC Atlanta – Statele Unite ale Americii. Copiii diagnosticați cu autism prezintă deficiențe de socializare, de comunicare și comportamente repetitive, tulburarea din spectrul autist (TSA) poate determina grade diferite de izolare socială. Diagnosticat în jurul vârstei de 1 an, copilul cu TSA poate face progrese spectaculoase prin terapie psihologică și motorie, iar intervenția neîntârziată și constantă duce chiar la recuperare.
Asociația Help Autism în parteneriat cu ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a dezvoltat platforma „Autism Connect” ca parte dintr-un proiect mai amplu de  creare a unui mecanism rapid de răspuns la nevoile copiilor cu autism din România.

Găzduit pe www.autismconnect.ro, portalul online creează puntea de legătură între părinte și specialiști, în funcție de orașul de reședință.

În acest moment, autismconnect.ro este o hartă interactivă a României prin care părintele poate intra în legătură cu peste 4900 de unități de învățământ (creșe, grădinițe, școli), 980 de clinici, 45 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, centre de terapie și ONG-uri locale și peste 300 de specialiști în terapia copiilor cu TSA: psihologi, logopezi, kinetoterapeuți. Totodată, portalul conține informații la zi despre autism, drepturi, beneficii și schimbări legislative.

Caravana „Autism Connect” ajunge în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 la facultăți din Sibiu, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și București, cu scopul de a încuraja tinerii studenți, aflați la început de carieră, profesioniștii și alte persoane interesate de problematica autismului, să devină parte a procesului de recuperare a copilului cu autism.

În România, se estimează că peste 15 000 de copii au o tulburare din spectrul autist și au nevoie de terapie individualizată. Anual, în Bucureşti, peste 4000 de familii se adresează specialiştilor pentru diagnosticul copilului lor, iar la nivel național șansele de acces la servicii de diagnostic, terapie și educație sunt limitate.

***
Asociaţia Help Autism se implică activ de peste 5 ani în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă serviciile de terapie oferite în cele 4 centre și la domiciliu, asociaţia desfăşoară activităţi de lobby, parteneriate public-private şi este co-organizator, alături de ATCA, al Conferinţei Internaţionale ABA - ştiinţă care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Caravana „Autism Connect” face parte din proiectul „Help Autism Connect - implicarea comunităţii în sprijinul copiilor cu TSA”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu o durata de 8 luni. Proiectul are o valoare eligibilă totală de 40.509 EURO, din care 34.897 EURO valoare eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Fondul ONG şi 5.612 EURO contribuţia eligibilă a beneficiarului şi va fi implementat în Bucureşti, în perioada 15 iunie 2015 - 14 februarie 2016.
« inapoi

Articol vizualizat de 1340 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805