Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Campanie pentru combaterea consumului de alcool in randul minorilor

Campanie pentru combaterea consumului de alcool in randul minorilor

Consumul de alcool inainte de 18 ani are un impact devastator asupra sanatatii minorilor si trebuie combatut prin toate caile posibile.

 

Asociatia Spirits Romania, organism reprezentativ al producatorilor si importatorilor de bauturi spirtoase din Romania, impreuna cu partenerii sai, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Federatia Romana de Fotbal, Carrefour Romania si Rewe Romania, anunta derularea campaniei de informare publica „Suntem multi”, dedicata combaterii si prevenirii consumului de alcool in randul minorilor.

In contextul in care patru din zece adolescenti romani au consumat alcool cel putin o data in viata, Campania „Suntem multi” isi propune sa aduca impreuna producatori de alcool, comercianti, autoritati relevante, institutii de invatamant si organizatii neguvernamentale pentru a intensifica eforturile de informare asupra efectelor grave pe care consumul de alcool le are asupra dezvoltarii fizice si emotionale a minorilor.

“Consumul de alcool inainte de 18 ani are un impact devastator asupra sanatatii minorilor si trebuie combatut prin toate caile posibile. Experienta de succes a altor state europene cu activitate indelungata in campaniile de preventie ne-a aratat ca acest obiectiv nu este imposibil. Ne propunem sa avem aceleasi rezultate si in Romania si le multumim partenerilor nostri pentru sustinerea acordata,” a declarat Florin Radulescu, presedintele Asociatiei Spirits Romania.

Campania “Suntem multi’’ intentioneaza abordarea a trei componente de baza, care s-au dovedit de impact in celelalte tari europene cu experienta indelungata in campaniile de preventie. Prima implica programe de educare si sustinere a parintilor in eforturile lor de a-si educa copiii in legatura cu efectele alcoolului; cea de-a doua se refera la programe de informare realizate in scoli, atat pentru preventia consumului de alcool la minori, cat si pentru promovarea unui consum responsabil de alcool la varsta maturitatii; iar cea de-a treia la controlul strict al accesului minorilor la alcool prin supravegherea implementarii reglementarilor specifice, care interzic consumul si vanzarea alcoolului. 

“Combaterea consumului de alcool de catre minori este prioritar pentru ANPC atat prin eforturile pe care le facem pentru a aplica cadrul legislativ in vigoare, cat si prin implicarea in actiuni de informare, educare si constientizare a consumatorilor de tipul campaniei Suntem multi”
, a  declarat Vlad Bontea, Vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Prima etapa a campaniei „Suntem multi” include un portal de informare www.suntem-multi.ro care contine materiale informative relevante pentru parinti, precum si afisaj la rafturile lanturilor comerciale partenere. In cadrul campaniei, a fost realizat si un Ghid pentru parinti, alcatuit de psihoterapeutul Olivia Mocanu, care contine informatii despre cauzele si efectele consumului de alcool asupra minorilor, menite sa ajute parintii in discutiile cu copiii lor despre alcool.

“Cercetarile au demonstrat ca ingerarea de alcool de la varste fragede, chiar si in cantitati mici, creste riscul de dependenta. In Romania, varsta medie a debutului consumului de alcool este de 14 ani. Consumul initial de alcool la aceasta varsta creste de 4-5 ori riscul de dezvoltare a unei dependente de alcool fata de situatia in care consumul de alcool debuteaza la varsta de 19 ani”, a aratat Olivia Mocanu, psihoterapeut.

« inapoi

Articol vizualizat de 2119 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805