Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Saptamana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Saptamana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Cu ajutorul tău aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit!

 

Cu ajutorul tău aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit! Programele organizate de screening a cancerului de col uterin pot preveni până la 80 % din cazurile de îmbolnăvire. Pe lângă aceasta, vaccinarea împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) în perioada adolescenţei este extrem de eficientă şi poate reduce rata dezvoltării cancerului de col uterin şi mai târziu.

Dacă e posibil să prevenim aproape fiecare caz, atunci de ce în fiecare an în Europa, 60000 de femei dezvoltă un cancer de col uterin şi 30000 de femei decedează de această maladie? Există două motive principale:

Multe ţări nu dispun încă de programe eficiente de screening cervical şi vaccinare contra HPV, iar locuitorii lor nu au acces la acest gen de programe, Chiar şi acolo unde aceste programe sunt disponibile multe femei nu au fost informate despre importanţa lor şi nu le folosesc.

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SPCCU) a fost lansată pentru a găsi soluţii în acest sens prin organizarea unor evenimente de sensibilizare a trei grupuri ţintă cu privire la cancerul de col uterin:

Societatea în general: oamenii trebuie să conştientizeze care sunt beneficiile screeningului cervical şi ale vaccinului HPV pentru a spori folosirea acestor servicii acolo unde sunt disponibile, Prestatorii de servicii de sănătate; medicii, asistenţii medicali şi alţi prestatori de servicii de sănătate trebuie să deţină informaţii precise, actualizate cu privire la screeningul cervical şi vaccinul HPV astfel încât să poată răspunde la întrebările pacienţilor şi pentru a-i încuraja să folosească serviciile respective,

Politicienii; Liderii politici trebuie informaţi despre beneficiile screeningului cervical şi a vaccinului HPV astfel încât să înţeleagă cât de important este să ofere prioritate acestor programe.

Pentru succesul oricărei campanii de sănătate este esenţial ca oamenii să o poată distinge din mulţimea de reclame care le solicită atenţia. Cu acest scop a fost creată insigna Perla Înţelepciunii, ca un simbol inconfundabil al Campaniei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Deja 1,5 milioane de insigne Perla Înţelepciunii au fost distribuite în toată Europa şi au devenit un element cheie al evenimentelor organizate pe parcursul Săptămânii de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

Pe parcursul  Săptămânii de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din luna ianuarie, anul trecut, în Europa au fost organizate peste 5000 de evenimente. Aceste evenimente au pus la dispoziţia femeilor adulte şi a adolescentelor un volum impresionant de informaţii, ajutându-le să înţeleagă importanţa prevenirii cancerului de col şi motivându-le să folosească serviciile acolo unde există. În acelaşi timp, aceste evenimente au sporit nivelul de conştientizare a problemei cancerului de col în rândurile politicienilor şi au contribuit la promovarea implementării programelor de prevenire a cancerului de col în ţările unde nu sunt accesibile încă.

Alătură-te Campaniei!
« inapoi

Articol vizualizat de 2750 cititori

Sursa: Ecca.info www.ecca.info

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805