Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Manual si atlas de podiatrie – editat in premiera in Romania

Manual si atlas de podiatrie – editat in premiera in Romania

A apărut prima carte de referință în domeniul podiatriei.

 

Asociația de Podiatrie va publica în toamna anului 2016 „Manualul și atlasul de podiatrie”, realizat în parteneriat cu editura medicală FarmaMedia. Lucrarea, tradusă și editată pentru prima oară în România, se află la cea de a IV-a ediție, revizuită și conține un volum mare de informații, fiind un tratat compact.

Indispensabilă pentru toți cei care se ocupă de îngrijirea piciorului, lucrarea cuprinde 20 de capitole, 776 de pagini, 1959 de fotografii și desene, peste 40 de tabele, acesta fiind un material util în scop didactic pentru formare profesională, o carte impresionantă ca și aspect.

Această lucrare este una de referință și cuprinde subiecte de interes, de la Introducere în îngrijirea medicală a piciorului și aspecte legate de îngrijirea piciorului, la terapia plăgilor și bolile transmisibile, sistemul sanguin și cardiovascular, aspecte de bază ale diagnosticării afecțiunilor unghiilor și, de asemenea, informații de interes despre încălțăminte sau primul ajutor.

 „Ca și misiune, Asociația de Podiatrie și-a propus promovarea și dezvoltarea specializării medicale de îngrijire a piciorului/podiatrie în rândul personalului medical, a culturii de îngrijire a picioarelor la persoanele cu diabet zaharat precum și în rândul populației. Prin toate acțiunile pe care le realizăm ne urmărim susținerea și promovarea activităților de instruire medicală, de educație,  cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic. Ne propunem ca această primă ediție în limba română a manualului de podiatrie să fie un real ajutor pentru toți cei implicați în îngrijirea piciorului. Avem ambiția ca până la cursurile organizate în luna septembrie și octombrie 2016, acest manual să fie tipărit.” a declarat Dr. Norina A. Gavan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Această carte este scrisă de Dr. Norbert Scholz din Germania, iar referenții lucrării sunt: Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, Dr. Bogdan Florea, Șef lucr. dr. Raluca Popescu, Șef lucr. dr. Eduard Catrina, Dr. Paula Pavel și Asist. univ. dr. Georgeta Inceu.

Astfel, mai facem un pas înainte în pregătirea cadrelor medicale în competența de podiatrie și specialitatea de ingrijire a piciorului/podiatrie, în vederea formării celor dornici sa fie implicați în managementul piciorului diabetic și, de asemenea, în gestionarea problemelor de sănătate ale piciorului.

Podiatria este recunoscută ca specialitate medicală în 19 țări din lume și este practicată de peste 100.000 de profesioniști. În Anglia meseria este practicată de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumătate (aproximativ 60%) își desfășoară activitatea în sistemul public de sănătate, restul lucrând în sistemul privat.  

Asociația de Podiatrie își propune susținerea și promovarea activităților medicale de instruire, de educație, de cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic, de asemenea editarea și tipărirea de materiale și publicații în legatură cu scopurile și activitățile desfășurate, derularea de programe de sprijinire a activităților medicale, de dezvoltare și de cercetare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic.

Prin demersurile Asociației de Podiatrie, România se alătură înițiativei internaționale care urmărește dezvoltarea acestei specialități și pregătirea de profesioniști în prevenirea și tratarea afecțiunilor picioarelor.

« inapoi

Articol vizualizat de 1658 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805