Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Spitalul European Polisano din Sibiu anunta o premiera mondiala

Spitalul European Polisano din Sibiu anunta o premiera mondiala

Primul caz din lume de disectie aortica complexa tratat endovascular cu succes la Spitalul European Polisano din Sibiu.

 

Un pacient in varsta de 59 de ani, din  Bucuresti, cu o disectie aortica complexa de tip B, refuzat de majoritatea centrelor de specialitate din tara, a fost tratat cu succes printr-un procedeu endovascular revolutionar. Interventia a fost realizata pentru prima data in lume de catre echipa de specialisti Heart Team a Spitalului European Polisano Sibiu, cu participarea prestigiousului Profesor Doctor Sherif Sultan. Procedeul endovascular a constat in combinarea a doua tehnici inovative ce nu au mai fost utilizate impreuna niciodata pana in prezent la tratamentul unui pacient cu aceasta patologie grava.

Pacientul a fost diagnosticat cu disectie de aorta de tip B in luna iulie 2015. Aceasta maladie extrem de grava care se manifesta printr-un sindrom dureros important la nivelul toracelui, evolueaza foarte repede, sansele la viata ale pacientului fiind extreme de scazute. Timp de 6 luni pacientul a fost consultat de mai multi medici, atat din Romania cat si din strainatate, insa tratamentul chirurgical a fost exclus din cauza riscurilor ridicate de paralizie si chiar deces.

“Peste tot ni s-a spus ca astfel de inteventii se fac doar in strainatate, dar chiar si acolo prognosticul de reusita e foarte rezervat. La Polisano am gasit singurul doctor care a dorit sa il trateze pe sotul meu si care ne-a dat foarte multa incredere ca o sa il
puna pe picioare.”
, a declarat Veronica Vasiliu, sotia pacientului.

Peste 200 de pacienti cu disectie de aorta de tip B sunt diagnosticati anual in Romania. Pana in prezent nu s-au descoperit tratamente eficiente care sa asigure speranta la viata a acestora cu mai mult de un an. Prin aceasta interventie realizata in premiera mondiala la Spitalul European Polisano, rata de supravietuire creste semnificativ, fara risc de paralizie sau accident vascular cerebral.

Programul de endoprotezare aortica a Spitalului European Polisano a inceput in urma cu mai bine de doi ani si a devenit in scurt timp un centru de referinta in chirurgia aortica, tratand cu succes pacienti din toata tara.

“Planul nostru strategic de dezvoltare ne-a permis sa tratam deja cu succes mai multe cazuri de disectie aortica prin tratatment endovascular. Particularitatea acestui caz a fost prezenta unei rupturi active a peretului aortic care ne-a permis sa implementam pentru prima oara in lume, doua tehnologii endovasculare diferite in acelasi timp:  modulatorul de flux multistratificat si stent graftul.”, a declarat Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica.

Echipa medicala a fost formata din Conf. Dr. Victor Costache – directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica, Dr. Nicolae Florescu – seful sectiei de Cardiologie interventionala, Dr. Mihai Chiloflischi – seful sectiei de Anestezie Reanimare, Dr. Emma Ciobanu – chirurg cardiovascular. Acestora li s-au alaturat Prof. Univ. Dr. Sherif A H Sultan – vicepresedintele Societatii Mondiale de Chirurgie Vasculara si Presedinte al Institutului Vascular de Vest si Dr. Niamh Hynes, medic primar chirurg din Irlanda.

Despre Spitalul European Polisano


Înființat în anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recentă și modernă investiție realizată prin prisma celor 20 de ani de experiență și activitate a Clinicii Polisano. Acesta face parte dintr-o structură integrată de centre de excelență în medicină la nivelul Europei și reprezintă o noutate pe piața serviciilor medicale din Romania, atât prin dotarea de excepție, cât și prin colaborările stabilite în premieră cu universități de medicină de prestigiu din Austria, Franța și Canada, dar și prin acordurile încheiate cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și cu Spitalul Clinic Județean Sibiu.
« inapoi

Articol vizualizat de 2308 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet