Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Sensodyne îţi face programare la dentist!

Sensodyne îţi face programare la dentist!

Dinţii sensibili reprezintă o problemă importantă de sănătate, foarte puţin conştentizată.

 

Bucuresti, 20 noiembrie 2008

Dinţii sensibili sau hiperestezia dentinară reprezintă o durere scurtă, ascuţită a dinţilor, ca urmare a expunerii dentinei la anumiţi stimuli: termici (rece, fierbinte), osmotici (dulce, acru), mecanici (atingere), chimici. Dr. Marcu Elena, medic dentist, ne spune de unde apare durerea: „Durerea ascuţită, violentă, care reprezintă un simptom major al hiperesteziei dentinare este determinată de expunerea dentinei ca urmare a pierderii smalţului sau retracţiei gingivale.”

Există o serie de cauze şi factori de risc care determină hiperestezia dentinară, precum: pierderea smalţului dentar – datorită uzurii dentare, fracturilor dentare, unor stimuli chimici şi a unei tehnici incorecte de periaj dentar; expunerea dentinei sau a suprafeţei rădăcinii – în caz de regresie gingivală, afectare parodontală cronică, chirurgie parodontală şi odată cu înaintarea în vârstă.
În cazul în care nu se intervine pentru rezolvarea problemei dinţilor sensibili, pe lângă neplăcerile din viaţa de zi cu zi – de exemplu, evitarea alimentelor şi băuturilor preferate - în timp, se creează premizele unor afecţiuni mult mai grave, precum parodontita. Iata ce ne spune medicul dentist Dr. Marcu Elena: „Pacienţii ignoră la început senzaţia de ''curent electric'' care apare în urma ingerării unor alimente reci, dulci sau acre. Foarte mulţi nu ştiu că hiperestezia dentinară se agravează ducând la pierderea vitalităţii dinţilor.”

De aceea, este foarte important să vizităm medicul dentist la fiecare 6 luni. Acesta stabileşte o diagnosticare corectă şi oferă sfaturile potrivite pentru menţinerea unei igiene bucale corespunzătoare. Dr. Marcu Elena specifică „Hiperestezia dentinară este o problemă de sănătate publică, reprezentând o afecţiune subdiagnosticată şi netratată corespunzător. De aceea consultul preventiv este important, mai ales ca acestă afecţiune afectează jumătate din populaţia cuprinsă între 25 şi 45 ani.”

Medicii dentişti stabilesc diagnosticul de hiperestezie dentinară pe baza simptomelor descrise de pacient, le asociază cu datele clinice obiective, pe care le identifică la examenul dentar.

Pentru dinţii sensibili periajul dentar corect şi folosirea pastei de dinţi speciale sunt obligatorii. Pastele de dinţi abrazive şi periuţele de dinţi cu peri duri pot fi extrem de nocive pentru că pot zgâria smalţul dinţilor şi pot crea sau accentua problema dinţilor sensibili.

Studiile de specialitate arată că 38% din populaţia Europei Centrale şi de Est suferă de problema dinţilor sensibili.

Gama Sensodyne, pentru ameliorarea problemelor de sensibilitate a dinţilor, conţine patru paste de dinţi - Sensodyne Fluoride, Sensodyne Total Care Sensodyne Whitening şi Sensodyne Classic alături de apă de gură, aţă dentară şi două periuţe de dinţi, cu peri moi şi medii.

Pasta de dinţi Sensodyne Classic conţine clorură de stronţiu care reduce hipersensibilitatea dentinară şi creşte remineralizarea osoasă. Sensodyne Fluoride conţine clorură de potasiu ce reduce hipersensibilitatea dentinară şi fluorură de sodiu care are efect anticarie. Sensodyne Whitening are ca ingrediente active azotat de potasiu ce reduce hipersensibilitatea dentinară şi fluorura de sodiu cu efect anticarie, iar trifosfatul pentasodic previne şi îndepărtează petele dentare precum cele de ceai, cafea sau nicotină. Clorura de potasiu din Sensodyne Total Care reduce hipersensibilitatea dentinară, iar fluorura de sodiu are efect anticarie şi de remineralizare osoasă. Citratul de zinc combate placa bacteriană şi previne formarea tartrului, pe când vitamina E şi panthenolul (precursor al vitaminei B5) favorizează vindecarea, previne inflamaţia gingiei şi protejează ţesutul dentar.

Periuţa Sensodyne garantează curăţarea eficientă a suprafeţelor dentare greu accesibile şi evită iritarea zonelor sensibile deoarece are capul mic şi o formă specială care urmăreşte forma gingiei. Perii sunt moi şi rotunjiţi pentru a nu irita dinţii sensibili şi gingiile. Mânerul acestor periuţe este special conceput pentru un control perfect în timpul periajului.

Apa de gură Sensodyne este creată pentru protejarea delicată a dinţilor sensibili şi are clorură de potasiu, care, aşa cum am văzut, ameliorează sensibilitatea dinţilor. Apa de gură Sensodyne nu conţine alcool sau coloranţi, iar sticla este prevăzută cu măsură dozatoare.

Ultimul, dar nu cel din urmă aliat din această gamă pentru îngrijirea dinţilor sensibili este aţa dentară Sensodyne. Această rolă de 30 de metri fluorizată şi mentolată întregeşte ritualul zilnic de igienizare a dinţilor.

Pacienţii care suferă de sensibilitate dentară trebuie să folosească zilnic produsele Sensodyne, asigurând un periaj de cel puţin două ori pe zi. Aceştia vor observa ameliorarea problemei după primele două săptămâni putându-se bucura din nou de alimentele şi băuturile preferate.

GlaxoSmithKline (GSK) este una dintre cele mai mari companii farmaceutice, bazata pe cercetare, din lume. Divizia de Consumer Healthcare, prezenta in 130 de piete, aduce o noua dimensiune dinamica companiei GSK cu vanzari de peste 5 miliarde de dolari anual. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare inoveaza in permanenta domeniile in care activeaza: igiena orala, medicamente fara prescriptie medicalaa, dermo-cosmetice si nutritie. Marcile GSK Consumer Healthcare precum Coldrex, Aquafresh, Sensodyne, Parodontax, Corega, Panadol sunt cunoscute in intreaga lume. GSK este dedicata imbunatatirii calitatii vietii umane, cu scopul de a permite oamenilor sa faca mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.
Contact: www.gsk.ro si www.gsk.com

« inapoi

Articol vizualizat de 3670 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805