Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Terapii complementare - Ghid pentru viitoarele mămici

Terapii complementare - Ghid pentru viitoarele mămici

Am să vă împărtăşesc câteva dintre principiile care, aplicate de către părinţi, dar mai ales de către viitoarele mămici duc la naşterea unor copii sănătoşi atât fizic, cât şi psiho­-emoţional.

 

Puţini dintre noi ştim că s­-a demonstrat ştiinţific şi experimental că inteligenţa cognitivă, emoţională şi capacitatea de relaţionare ale viitorului copil pot fi afectate (diminuate) cu până la 50% de o mamă care în timpul sarcinii este foarte stresată. Stresul produce în corp hormonii de stres (adrenalina şi cortizonul). Aceşti hormoni au rolul de a menţine organismul într­-o stare de alertă şi de a-­l pregăti pentru... luptă sau fugă. Prin urmare, mare parte din sângele organelor interne, care asigură creşterea şi dezvoltarea este direcţionat către muşchii braţelor şi ai membrelor inferioare. La nivelul creierului, sângele este luat din zona frontală (care răspunde de inteligenţă şi logică) şi îndreptat către zona posterioară (care răspunde de instincte şi reflexe). De asemenea, aceşti hormoni fac sistemul imunitar să­-şi scadă activitatea foarte mult (ei se administrează şi la pacienţii cu transplant de organe - astfel încât sistemul imunitar să fie dezactivat şi să nu respingă grefa).
Copiii născuţi din sarcini în care stresul a fost mare vor fi mai pregătiţi pentru solicitări fizice (au muşchii mai dezvoltaţi), dar mai puţin inteligenţi şi mai expuşi bolilor de orice fel (sistem imunitar deficitar).
De asemenea, cercetările medicale arată că de la naştere şi până la vârsta de 6 ani, creierul copilului se află într­o stare de maximă receptivitate deoarece emite frecvenţe pe care adultul le manifestă numai în timpul somnului profund. Aceasta  demonstrează că un copil trăieşte mai degrabă într­-o stare de transă hipnotică; el este ca un burete care absoarbe tot ce vede şi aude în mediul înconjurător fără să fie conştient. Toate aceste programe pe care le preia în mod automat din mediu, de la televizor şi în special din ceea ce percepe în familie vor fi ulterior reproduse în viaţa de adult în mod inconştient - reflex.

Prin urmare, părinţii au o mare responsabilitate încă din timpul sarcinii: aceea de a asigura un mediu cât mai armonios, frumos, plin de creativitate viitorului adult.
Mămicile însărcinate trebuie să uite de griji, să facă plimbări în natură, să-­şi expună corpul la soarele de dimineaţă (primele ore ale zilei începând cu răsăritul sunt cele mai benefice în perioada aprilie - septembrie) şi să admire natura care se trezeşte la viaţă. S­-a dovedit că ascultarea muzicii preclasice şi clasice (Mozart, Vivaldi şi Bach) dezvoltă capacităţile cognitive, inteligenţa si creativitatea fătului.
Fiind foarte receptivă la mediu, gravida trebuie să facă lecturi şi să vizioneze doar acele filme care îi produc stări emoţionale pozitive, armonioase.
Ea poate să cânte şi să danseze (lent), să­-i vorbească cu iubire fătului (care aude începând cu luna a 3-a), să picteze sau să înveţe sculptura.
Mămicile credincioase pot să invoce ajutorul lui Dumnezeu pentru a le da un copil sănătos, inteligent, iubitor şi cu anumite virtuţi.
Dacă apar stări de iritabilitate sau depresie, acestea să fie de scurtă durată.
Homeopatia şi fitoterapia ajută cu succes gravida să depăşească stările de anxietate sau tulburări precum: migrene, greaţa, inapetenţa, vărsăturile, constipaţia sau hemoroizii, gastritele, varicele. Anumite infecţii sau boli cronice pot fi vindecate sau ameliorate tot cu ajutorul medicinii alternative (ştiind că medicaţia alopată poate afecta dezvoltarea fătului).
După naştere, atât mama, cât şi copilul beneficiază de avantajele homeopatiei în cazul: deficitului de lactaţie, fisurilor mamelonare, intoleranţei la lapte, deficitului de asimilare şi diareilor, răcelilor frecvente, otitelor, sinuzitelor, vegetaţiilor adenoide, bronşiolitelor, alergiilor, dermatitelor atopice.

Pe parcursul numerelor viitoare vom aborda pe larg anumite patologii şi tratamentul lor prin prisma homeopatiei, apifitoterapiei şi gemoterapiei.
Până atunci, vă doresc tuturor copii frumoşi şi sănătoşi.
« inapoi

Articol vizualizat de 3875 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805