Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Educaţie acvatică pentru gravide şi copii mici

Educaţie acvatică pentru gravide şi copii mici

Programele de educaţie acvatică pentru copiii mici stimulează creşterea şi dezvoltarea fizică şi psihomotorie a acestora.

 

Create pentru relaxare, programele acvatice pentru gravide ajută la oxigenarea mai bună a mamei şi a fătului, la un control mai bun al tensiunii arteriale şi al pulsului, un travaliu mai uşor şi o recuperare postnatală mai rapidă. De asemenea, sunt vizibil îmbunătăţite tonusul muscular, flexibilitatea şi rezistenţa organismului. Programul special pentru gravide "Aqua Wellness", din cadrul BabySpa, combină elemente simple de stretching cu plutiri la nivelul apei, vizând în special detensionarea musculaturii paravertebrale a femeii gravide. Despre acest program şi efectele lui vă poate consilia Anca Grecu, specialistul clubului în programe acvatice.

Doctorand în "Activităţi acvatice pentru nou-născut şi copilul mic", Anca Grecu consideră că "plasarea nou-născutului în mediul acvatic asigură continuitatea dezvoltării intrauterine, accelerând astfel dinamica evoluţiei bio-psiho-somatice prin autonomia deplasărilor. Copiii, practicanţi ai unor simple mişcări acvatice, îşi însuşesc rapid mersul voluntar, în comparaţie cu cei care nu au beneficiat de această stimulare psihomotorie. De asemenea, ei beneficiază de o îmbunătăţire a capacităţii de coordonare, de creştere a imunităţii şi de susţinerea unei bune funcţionări a aparatului cardiorespirator. "Construită conform standardelor europene, piscina clubului BabySpa dispune de sistem de recirculare şi filtrare a apei, calitatea acesteia fiind asigurată de o instalaţie de electroliză salină de ultimă generaţie (tratarea apei nu se face pe baza de clor); totodată, calitatea aerului este asigurată de o instalaţie de climatizare, purificare automată şi dezumidificare.
« inapoi

Articol vizualizat de 5052 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805