Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cum se pot reduce accidentele de la locul de muncă şi bolile profesionale

Cum se pot reduce accidentele de la locul de muncă şi bolile profesionale

În fiecare an, 5.720 de persoane din Uniunea Europeană îşi pierd viaţa ca urmare a unor accidente de muncă, conform cifrelor citate de Eurostat.

 

Pe lângă aceasta, Organizaţia Internaţională a Muncii estimează că un număr suplimentar de 159.500 de lucrători din UE mor în fiecare an din cauza unor boli profesionale. Dacă se iau în calcul ambele cifre, se poate estima că la fiecare trei minute şi jumătate cineva din UE moare din cauze legate de locul de muncă.

Majoritatea acestor accidente sau boli pot fi prevenite, iar primul pas în prevenirea acestora este evaluarea riscurilor. Acesta este mesajul campaniei „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere“, o campanie de informare la nivel european privind evaluarea riscurilor, lansată de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA). Campania vizează în special sectoarele de mare risc precum construcţiile, serviciile de sănătate şi agricultura, şi necesităţile întreprinderilor mici şi mijlocii. Aceasta se va desfăşura pe o perioadă de doi ani (2008-2009).

„Fiecare accident de muncă şi boală profesională este de prisos. Chiar dacă acestea nu duc la evenimente fatale, consecinţele sunt inacceptabile, atât pentru persoanele implicate, cât şi pentru economie“, spune Vladimir Spidla, Comisarul European pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Egalitatea de Şanse.
« inapoi

Articol vizualizat de 5693 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805