Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

21 septembrie- Ziua Mondială Alzheimer

21 septembrie- Ziua Mondială Alzheimer

Asociaţia Internaţională pentru Boala Alzheimer a marcat, la nivel mondial, data de 21 septembrie ca Ziua Mondială Alzheimer.

Irene Arnăutu

 

La 25 noiembrie 1901, psihiatrul german Alois Alzheimer examinează pacienta Auguste D. şi pune diagnosticul “Boală a uitării” (Krankheit des Vergessens). După moartea pacientei sale, la 5 ani de la prima diagnosticare, în urma autopsiei, Alzheimer descoperă modificări ale creierului necunoscute până atunci. El prezintă cazul la a 37-a Conferinţă a Psihiatrilor Germani din Sud-Vest care a avut loc la Tübingen în data de 3 noiembrie 1906. în 1907, Alzheimer îşi va publica în revista de specialitate “Allgemeine Zeitschrift für Psychiatrie und Psychisch-Gerichtliche Medizin” cazul sub titlul Eine eigenartige Erkrankung der Hirnrinde („O îmbolnăvire particulară a scoarţei creierului”).

Acesta se va dovedi a fi primul caz identificat al acestei maladii neurodegenerative.
În prezent, după mai bine de 100 de ani de la primul caz, sunt înregistrate 24,3 milioane de persoane afectate de Alzheimer. Anual, 4,6 milioane de noi cazuri de bolnavi de Alzheimer sunt descoperite oficial. Experţii pronostichează că în anul 2040, numărul de persoane care vor suferi de această maladie va ajunge la 81 de milioane.
« inapoi

Articol vizualizat de 5137 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805