Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Acupunctura

Acupunctura

Acupunctura reechilibrează energetic organismul uman prin redistribuţia energiei interne.

Razvan Ionescu

 

Razvan Ionescu este medic specialist in medicina generala, absolvent al Colegiului de Acupunctura din Shanghai (China).


Terapia se adresează numai anumitor categorii de boli şi numai anumitor stadii ale bolii. Atunci când este bine ales acest tip de tratament (ca indicaţie şi stadiu al bolii) rezultatele terapiei pot fi foarte bune. Curele de acupunctură constă în aproximativ 20 şedinţe, de 20-30 de minute, din două în două zile. Acele sunt de diferite calibre, foarte subţiri şi pentru fiecare pacient sunt folosite ace personale. Înţepăturile nu sunt deloc dureroase, iar urme post-înţepătură nu există. În China şi Japonia, acupunctura este considerată o adevărată artă a vindecării.

Imbunătăţirea vederii
Medicina chineză pleacă de la legătura dintre organele interne şi organele de simţ. Ochiul este legat în mare măsură de energia ficatului, fapt pentru care problemele oculare se ameliorează tratând ficatul, văzând care este dezechilibrul la nivelul ficatului. O îmbunătăţire a vederii poate fi obţinută prin reechilibrarea energetică a ficatului. Acele, care lasă energia să se scurgă şi ajută la reechilibrarea energetică, sunt puse în punctele 2 şi 3 ale ficatului, adică între primul şi al doilea deget de la picior.

Acele pot fi introduse şi la nivel local, în jurul ochiului, în punctele de la nivelul tâmplei, de la rădăcina nasului, de deasupra ochiului sau de sub ochi. În problemele oculare, acupunctura dă rezultate bune. Chinezii, de exemplu, ca să poată să meargă la facultate, trebuie să aibă vederea bună. Si cum mulţi au deficienţe de vedere pentru că mănâncă orez decorticat şi nu au vitamina B, înainte de examenul de admitere se duc la acupunctură şi îşi refac vederea, atât cât se poate, pentru a intra la facultate.
« inapoi

Articol vizualizat de 6360 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805