Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

RoActemra de la Roche

RoActemra de la Roche

Medicament fabricat de Roche, aprobat în Europa pentru tratamentul pacienţilor cu poliartrită reumatoidă.

 

Medicamentul este primul dintr-o nouă clasă terapeutică, Roche devenind astfel partener principal în reumatologie. Concernul farmaceutic elveţian Roche anunţă înregistrarea europeană a RoActemra (tocilizumab), un nou medicament destinat tratamentului pacienţilor cu poliartrita reumatoidă, forma moderată şi severă.
"Mulţi dintre pacienţii care suferă de poliartrita reumatoidă nu răspund la tratamentele standard şi doar câţiva înregistrează o remisiune de durată a bolii, scopul final al tratamentului în poliartrita reumatoidă. Aprobarea acestei noi molecule oferă o speranţă în plus pacienţilor care suferă ce această boală gravă”, a declarat William M. Burns, CEO al diviziei Roche Pharmaceuticals.
"Roche va pune cât mai repede la dispoziţia pacienţilor această nouă opţiune terapeutică. În România, specialiştii estimează că 1% din populaţie suferă de poliartrita reumatoidă,” a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche România.

Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatorie severă care afectează articulaţiile şi ţesuturile din jurul articulaţiilor, fiind asociată cu dureri intense şi deformarea iremediabilă a articulaţiilor. Boala evoluează ireversibil către invalididate permanentă. Poliartrita reumatoidă afectează peste 21 de milioane de persoane în întreaga lume, dintre care 3 milioane doar în Europa. Boala este de două ori mai des întâlnită la femei decât la bărbaţi şi poate scurta durata vieţii pacienţilor cu trei până la şapte ani. 70% dintre pacienţii cu poliartrita reumatoidă prezintă semne de afectare permanentă a articulaţiilor în doi ani de la diagnosticare.
Poliartrita reumatoidă are consecinţe grave atât asupra stării de sănătate fizică a celor afectaţi, cât şi un impact negativ asupra calităţii vieţii pacienţilor. După 10 ani de la momentul diagnosticului, mai puţin de 50% dintre pacienţii cu poliartrita reumatoidă îşi mai pot continua activităţile zilnice obişnuite.

Roche - principal partener în reumatologie
Roche continuă să dezvolte terapii noi care se adresează unor nevoi medicale ce nu şi-au găsit încă rezolvare. Roche deţine în portofoliu o serie de medicamente destinate tratamentului bolilor inflamatorii sau autoimune, dar şi un program vast de cercetare care include o gamă largă de molecule cu efecte diferenţiate clinic. Ca urmare, Roche va deveni astfel principalul partener în reumatologie.
« inapoi

Articol vizualizat de 5158 cititori

Sursa: Roche

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805