Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Med-As introduce metoda de investigare prin videocapsula endoscopică

Med-As introduce metoda de investigare prin videocapsula endoscopică

Centrul Medical Med-As este prima clinică privată din Bucureşti care pune la dispoziţia pacienţilor săi acest tip de investigaţie.

Marian Zota

 

Marian Zota este medic specialist în Gastroenerologie în cadrul Centrului Medical Med-As


Reţeaua de clinici şi laboratoare private Med-As, unul dintre principalii jucători din piaţa românească de servicii medicale, introduce cea mai inofensivă si inovatoare metodă de investigare, noninvazivă, a tubului digestiv: capsula endoscopică. Videocapsula, de mărimea unei pastile obisnuite de antibiotic, înlocuieste cu succes procedura neplăcută si dureroasă a endoscopiei digestive clasice.
Centrul medical Med-As este prima clinică privată din Bucuresti care pune la dispozitia pacientilor săi acest tip de investigatie de ultimă generatie, facilitând astfel accesul persoanelor în necesitate la o gamă variată de servicii medicale specializate, la standarde superioare. 

Avantajele aduse de utilizarea videocapsulei în endoscopia digestivă sunt multiple, în comparatie cu metoda clasică, atât din punct de vedere medical, cât mai ales pentru confortul pacientului: permite investigarea unei portiuni din tubul digestiv care este inaccesibilă metodelor clasice (intestinul subtire) si este o procedură usor de acceptat fiindcă nu presupune disconfortul examinării colonoscopice. Un alt atu incontestabil al procedeului este faptul că nu presupune anestezierea pacientului, având în vedere intoleranta sau contraindicatia multor persoane la anestezie. Calitatea si rezolutia imaginilor, posibilitatea de a vizualiza detalii despre desenul vascular si de a oferi date topografice asupra dimensiunii leziunilor este un alt plus.

Comparativ cu metoda clasică, dezavantajele unei astfel de investigatii sunt minime si se rezumă la  costul destul de ridicat al capsulei, faptul că nu se pot efectua manopere terapeutice (ex. cauterizări) si diagnostice (ex. biopsii), iar în cazul detectării unor leziuni este necesară interventia clasică sau chirurgicală.
Există si câteva contraindicatii, cum ar fi femeile însărcinate sau copii sub 9 ani, însă de retinut este faptul că un consult medical de specialitate este obligatoriu înainte de programarea pentru această investigatie.
După o pregătire minimă a pacientului, pasii procedurii sunt facili: pacientul înghite videocapsula, i se atasează un sistem de înregistrare (sub formă de receptor) pe care îl poartă la el, pleacă acasă si revine la cabinetul medical după un interval de 8-12 ore, timp în care receptorul capteză imagini din tranzitul intestinal al pacientului. Eliminarea capsulei se produce prin scaun în 24-48 de ore de la ingerare.
Investigatia pusă la dispozitie de clinica Med-As reprezintă o metodă facilă, nedureroasă, cu pregătiri minime si fără riscuri pentru toti pacientii care au o recomandare fermă din partea medicului de a urma această procedură.

« inapoi

Articol vizualizat de 7558 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805