Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Minunile stupului

Minunile stupului

Apiterapia datează încă din anii 3000-2000 Î.H. La Egipteni albina reprezIntă simbolul regelui. Zeii beau un fel de miere fermentată, numită hidromel.

Psihoterapeut Gina Gheoca

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Mierea, polenul, propolisul, ceara, veninul, lăptişorul de matcă sunt minuni ale stupului care menţin sănătatea corpului omenesc.
Mierea este o soluţie apoasă bogată în substanţe zaharoase - până la 80% - reprezentate îndeosebi de glucoză şi fructoză ce provin din nectarul floral, extrafloral şi alte surse recoltate de albine şi depozitate în faguri. Cristalizarea mierii este un proces natural, care nu modifică proprietăţile biologice şi medicinale ale produsului.

Mierea care a cristalizat poate fi fluidizată dacă se va trece într-un vas care se pune într-o baie de apă fierbinte. În nici un caz pe foc. Temperatura necesară pentru solubilizarea completă a mierii cristalizate este de 35-45 grade Celsius. Mierea nu se păstrează decât în ambalaje perfect spălate şi uscate, din sticlă, plastic sau aluminiu. Spălaţi vasele înainte de a pune miere în ele, chiar dacă înainte au conţinut tot miere. Temperatura optimă de păstrare este între 10 şi 20 grade Celsius.

Tipuri de miere şi beneficii
Mierea de salcâm este calmantă; cea de castan decongestionează ficatul şi prostata, favorizează circulaţia sanguină; mierea de măr este tonică şi antidiareică; mierea de tei este calmantă şi sedativă; mierea de păpădie este depurativă şi laxativă; cea de rapiţă este indicată în ulcere varicoase; de mure este tonică şi antidiareică; mierea de salcâm galben japonez este antihemoragică, reglează menstruaţia, influenţează funcţiile digestive; de cimbrişor este antiseptică şi afrodisiacă.

•Masca cu miere. Tratamentul cu miere se adresează întregului, nu numai feţei. Este, de fapt, o terapie. Dacă te simţi stresat(ă) şi ai tonusul psihic scăzut, atunci poţi apela cu încredere la miere. Aplicaţii cu miere pentru orice tip de ten, în fiecare seară. După ce vă curăţaţi bine faţa, o ungeţi cu miere. Şi ca să-i măriţi eficacitatea, puneţi pe faţă, peste miere, comprese de tifon înmuiate în apă caldă. În momentul în care se răcesc le scoateţi, le reîncălziţi şi reluaţi procesul de 3-4 ori. După spălare vă aplicaţi un strat subţire de cremă grasă.
•Mierea combate insomniile: se iau seara la culcare 2 linguri de miere într-un pahar de ceai cald de tei.
•În cazul bolilor de ficat: măreşte concentraţia de glicogen, fortifică organismul împotriva infecţiilor.

Propolis
Propolisul are proprietăţi anestezice şi antibiotice. Propolisul s-a dovedit a fi un element terapeutic eficient datorită virtuţilor sale naturale: efect antimicrobian, antioxidant, capacitatea de a regenera ţesuturile, de a stimula formarea colagenului şi a elastinei, putere cicatrizantă. Are ca efect stagnarea şi regresia procesului inflamator şi împiedică apariţia unor focare de infecţie, are acţiune de reglare a secreţiei sebacee, de corectare a PH-ului pielii la valorile normale şi de cicatrizare. De asemenea măreşte rezistenţa fizică, înlătură oboseala, vindecă mucoasa bucală şi este benefic în sângerările gingiilor.

Tinctura de propolis
100 ml alcool de peste 80 de grade, 20 g propolis. Se pisează propolisul, se adaugă alcoolul şi se lasă la macerat timp de 14 zile. Indicaţii:
•Îţi luceşte nasul, fruntea, bărbia: 2 linguriţe argilă şi iaurt, 5 de tinctură de proplis
•Ai puncte negre: miere, tinctură de propolis, tărâţe de grâu, infuzie de patlagină sau coada şoricelului
•Coşurile (nu umbla la ele): 2 picături de tinctură de propolis, o lingură de miere, o fiolă laptişor de matcă, drojdie de bere (cât mai mică)
•Tulburări de menopauză: 10 picături pe zi de tinctură de propolis, timp de un an
•Inflamaţii ale prostatei: 30 picături/zi
•Rinichi şi ficat: de două ori pe zi, câte 40 de picături
•Enterite, parazitoze intestinale, dureri de stomac, ulcerul gastro-duodenal: 40 picături puse în 100 ml lapte cald. Se consumă zilnic, pe stomacul gol.

Polenul
Polenul conţine următoarele vitamine: C, D, D1, D2, A, E, PP, B1, B2, B5, B6 şi minerale: Calciu, Fier, Magneziu, Potasiu, Fosfor, Iod, Zinc, Cupru. Conţine antibiotice naturale. S-au obţinut rezultate deosebite în tratarea anemiei (creşte hemoglobina), în boli digestive şi intestinale, în boli hepatice, carenţe proteice, vitaminice şi minerale, în nevroze, depresii psihice, neurastenie, afecţiuni ale prostatei, diabet, impotenţă, alergii. Polenul de salcâm este calmant, cel de mac înlătură tusea, de păpădie remediază afecţiunile hepatice. Cantitatea zilnică de polen care poate fi consumată este de la o linguriţă/zi până la două linguri/zi.

Cei care doresc să slăbească pot consuma (dacă suportă) mai mult de două linguri/zi, deoarece în cantitate mai mare reduce pofta de mâncare. Polenul este asimilat mai bine de organism dacă este luat dimineaţa, înainte cu câteva minute de micul dejun, dar se poate lua şi pe parcursul întregii zile. Polenul se ia câte puţin în gură, se înmoaie şi numai după aceea se înghite treptat. Polenul bun pentru consum şi util în tratamentul bolilor trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: să fie bine uscat, să nu fie umed, lipicios sau acru, să aibă gust plăcut, amărui sau dulceag, să nu conţină impurităţi (să fie curat).

Lăptişorul de matcă
Este util în digestie, combate anemia, ajută la reabilitarea glandelor cu secreţie internă, reduce colesterolul, ajută la digestie, îmbunătăţeşte memoria, are efecte tonice psihice miraculoase.
•Epuizare nervoasă şi depresii, refacerea capacităţilor psihice şi intelectuale: timp de două săptămâni se mănâncă miere cu laptişor de matcă 2%.
•Insuficienţă ovariană: consumul de miere de floarea-soarelui sau polifloră cu laptişor de matcă 2%
•Ten obosit, îmbătrânit. Se utilizează o mască pentru faţă alcătuită din miere de salcâm. La spălare se va utiliza laptele. Tratamentul se va face timp de 30 de zile
•Hipertensiune, insuficienţă circulatorie. Cura poate fi ţinută şi un an dacă se va administra timp de o lună urmată apoi de o lună pauză. Se administrează câte două linguriţe pe zi miere polifloră cu lăptişor de matcă 2%.

Hidromelul, băutura zeilor
- 6-8 linguri de miere polifloră lichidă
- o jumătate (nu mai mult!) de linguriţă de polen de albine
- un litru apă (nu de la robinet)
- se închide sticla ermetic şi se lasă la macerat timp de 2 zile, la temperatura camerei,agitându-se de 3-4 ori pe zi.
Efecte terapeutice: stimulent nervos, tonic, euforizant.
Indicat în caz de: frigiditate, impotenţă, menopauză prematură, digestie dificilă, carenţe de minerale şi oligoelemente.


« inapoi

Articol vizualizat de 6777 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805