Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Stresul în aura corpului uman

Stresul în aura corpului uman

Încă din anii '80 am încercat să stabilesc diferenţierea între bolile psihice şi fizice şi situaţiile de stres.

Cornelia Guja

 

Prof. univ. dr. Cornelia Guja este seful Laboratorului de antropologie a individului din cadrul Institutului de Antropologie al Academiei Romane.


Unele cauze ale stresului studiat de mine erau diverse neînţelegeri în familie, divorţul sau problemele la serviciu. Am constatat că stresul este individual. Ceea ce pentru un individ poate să fie stres, pentru altul poate fi un fapt cotidian, obişnuit, nestresant. Stresul este adesea asociat cu oboseala. Una obişnuită trebuie să treacă după o noapte de somn sau după o perioadă de câteva zile de pauză. Dacă oboseala nu trece, atunci putem vorbi de stres. Oboseala cauzează dezorganizări electrice în aura noastră, vizibile în amprenta electrografică pe care noi o înregistrăm în Laboratorul de antropologie a individului.

În studiile pe sute de indivizi am observat că există dezorganizări în câmpul bioelectric al organismului care nu se corectau după o perioadă de somn bun. Stresul se poate acumula şi de-a lungul anilor, ceea ce duce la perturbări mai mari în echilibrul bioelectric al organismului. Aceeaşi dezorganizare se produce şi în situaţiile de boală: suferinţe gastrice, pulmonare, cardio-vasculare, pe fond nervos sau endocrin. Noi am reuşit să identificăm trăsăturile bioelectrice ale acestor boli, precum şi unele caracteristici specifice stresului.

În situaţiile intense de stres, câmpul bioelectric se blochează. În mod obişnuit, simetria imaginii electrografice (bioelectrice) între cele două palme, stânga şi dreapta, este de aproximativ 70%. La majoritatea oamenilor sănătoşi, în amprenta aurei se regăsesc aceleaşi elemente, atât la mâna stângă, cât şi la mâna dreaptă, simetric repartizate. În situaţiile de stres scade această simetrie, uneori până la 10%. Iar în situaţiile intense de stres, câmpul bioelectric se blochează. Pur şi simplu nu mai există descărcări în aură! Întreaga activitate obişnuită de opreşte, iar omul nu mai poate reacţiona la stimuli! Dacă acest stimul încetează, după 10-15 minute câmpul bioelectric revine la normal. Dar atenţie, noi nu studiem aura, ci doar descărcările electrice care se produc în acest câmp pe care noi îl numim generic aură.
« inapoi

Articol vizualizat de 7691 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805