Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Florile medicament

Florile medicament

Scopul remediilor florale este de a vindeca o problemă, fie aceasta emoţional-traumatică sau de personalitate.

Claudia Cabat

 

Claudia Cabat este specialist in terapia florala Bach, acreditat de Dr. Edward Bach Foundation din Marea Britanie


Sistemul endocrin este de fapt o interfaţă, prin intermediul căreia stările sufleteşti se răsfrâng asupra funcţionării organismului. În general, în perioada premenstruală, femeile devin mai vulnerabile emoţional: trec prin diferite stări afective negative, cărora li se asociază simptomurilor fizice. Este ceea ce numim sindromul premenstrual. În acest caz, remediile florale Bach ajută la ameliorarea simptoamelor afective (depresia, iritabilitatea, apatia, labilitatea), dar şi a celor comportamentale (alimentaţie excesivă, letargie, oboseală). Reacţiile emoţionale sunt complexe, iar tratamentul conţine o combinaţie de maxim…

…6 remedii Bach
Cherry Plum este o tinctură preparată din floare de corcoduş. Are proprietatea de a calma nervozitatea şi isteria, impulsivitatea şi tensiunea interioară. Tinctura din floare de muştar, Mustard, o recomand femeilor care suferă de depresie apăsătoare cu câteva zile înainte de ciclu. Stării de nerăbdare îi vine de hac tinctura din floare de slăbănog, Impatiens. Înainte de menstruaţie, apare tendinţa de a-i critica mai accentuat pe cei din jur. Pentru mai multă toleranţă, leacul este tinctura preparată din floare de fag, Beech, iar pentru dificultatea controlului emoţional, cea din flori de porumb sălbatic, Scleranthus. Unele femei se simt obosite înainte de ciclu. Tinctura din flori de carpen, Hornbeam, ajută la recâştigarea vitalităţii.

Walnut, remediul floral din flori de nuc
Când organismul trebuie să se adapteze schimbării, remediul din flori de nuc ajută la uşurarea stărilor de tranziţie, fie ele fizice sau emoţionale. De aceea este indicat în toate momentele care implică schimbări biologice majore în viaţa unei femei: pubertate, sarcină, menopauză. Gama remediilor florale este variată, aşa cum este şi gama emoţiilor: Gorse, pentru depresie şi lipsa speranţei; Wild Rose, resemnare şi apatie; Holly, invidie; Willow, resentiment ascuns, negativism; Star of Bethlehem, sentimentul că o parte din tine a murit.
« inapoi

Articol vizualizat de 8162 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805