Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Astrologie şi personalitate

Astrologie şi personalitate

"Corpurile cereşti sunt cauza a tot ce se produce în această lume sublunară", Toma d'Aquino.

Psihoterapeut Gina Gheoca

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Una dintre cele mai importante ramuri ale astrologiei este astrologia personalităţii. Ea te ajută să te cunoşti, să-ţi înţelegi trăirile, dorinţele, structura complexă de personalitate cu care ai fost înzestrat. Astrologia personalităţii te învaţă să-i înţelegi pe cei din jurul tău (colegii, amicii, colaboratorii) sau pe cei apropiaţi inimii tale.

Pentru un astrolog sunt suficiente data, locul, ora naşterii şi va şti care-ţi sunt calităţile, defectele şi limitele, fără să te cunoască personal, fără să-ţi adreseze zeci de întrebări, fără să te supună testelor psihologice. Un bun cunoscător al astrologiei şi numerologiei poate identifica, în linii mari, tipul de personalitate, gradul de sociabilitate, căutările şi aşteptările individuale, dar şi locul şi rostul fiecărui trecător pe Geea şi în Univers.

Un bun astrolog trebuie să fie însă şi un fin psiholog, altfel riscă să devină incoerent sau să se hazardeze în afirmaţii false. Cel mai important lucru pe care psihologia îl oferă astrologiei este sistemul ştiinţific de analiză a personalităţii: temperamentul, caracterul, creativitatea, aptitudinile, stările de conştiinţă, coordonate de Eu şi Sine. La acestea se adaugă cercetările riguroase privind maturizarea personalităţii. Vârsta de 34-35 de ani, care reprezintă punctul la care personalitatea începe să funcţioneze optim, este şi vârsta la care astrologii consideră că începe să se manifeste ascendentul în personalitate .

Ascendentul îţi arată cum eşti după 35 de ani. Atât psihologii, cât şi astrologii împart dezvoltarea personalităţii în două mari părţi: de la naştere până la 34-35 de ani şi apoi perioada de maturitate, de după 35 de ani. Până la 35 de ani, astrologul ştie că elementele dominante în personalitate sunt cele caracteristice zodiei indicate de data naşterii. După 35 de ani, zodia în care te-ai născut devine mai puţin importantă, din acest moment se activează caracteristicile zodiei în care ai ascendentul.

De exemplu, dacă eşti Rac cu ascendent în Berbec, până la 35 de ani vei avea calităţile Racului, iar după 35 de ani începi să acţionezi conform descrierii nativilor din zodia Berbecului. Noi ne naştem sub un anume semn zodiacal, dar acesta este doar începutul. În timp ne dezvoltăm, învăţăm diferite lecţii de la viaţă. De aceea pentru astrologi este foarte importantă ora naşterii, care se ia în calcul la stabilirea ascendentului.

Sinastria dezvăluie compatibilităţile interpersonale. O ramură specială a astrologiei este astrologia relaţională, care se ocupă de studierea compatibilităţilor dintre două persoane: cei doi pot fi soţ-soţie, şef-angajat, mamă-copil, sau pur şi simplu doi prieteni sau asociaţi într-o companie. Instrumentul de lucru al astrologiei în acest caz este sinastria, adică suprapunerea şi compararea celor două astrograme. Sinastria s-a dovedit extrem de utilă în alegerea partenerului de viaţă, în selecţia de personal, în comunicarea consilier-client.

Un caz aparte este compatibilitatea între mamă şi copil. Astrologia îi poate ajuta pe părinţi să înţeleagă personalitatea propriului copil şi să o modeleze frumos, să descopere darurile planetelor „ursitoare“ şi să le dezvolte pentru viitor.
« inapoi

Articol vizualizat de 6530 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805