Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Orto-Clinic dezvolta centrul de competenta pentru chirurgia ortopedica pediatric

Orto-Clinic dezvolta centrul de competenta pentru chirurgia ortopedica pediatric

Orto-Clinic a dezvoltat în acest an, după 8 ani de funcționare pe piața serviciilor medicale din capitală, Centrul de competență - Chirurgie ortopedică pediatrică.

21 Dec. 2016

 

Orto-Clinic, clinica specializată în ortopedie pediatrică și recuperare neuro-motorie a dezvoltat în acest an, după 8 ani de funcționare pe piața serviciilor medicale din capitală, Centrul de competență - Chirurgie ortopedică pediatrică.
 
Chirurgia ortopedică pediatrică are în vedere restabilirea biomecanicii și axului întregului corp, pentru buna funcționalitate dinamică și statică a fiecărui segment anatomical copilului. Medicul ortoped pediatru stabilește, în funcție de severitatea afecțiunii, necesitatea intervenției chirurgicale și protocolul de recuperare împreună cu echipa de kinetoterapeuți.

Etapele de tratament și de recuperare post-operatorii pentru fiecare afecțiune în parte sunt comunicate de către echipa de medici și terapeuți dedicată fiecărui copil. In funcție de gradul deformărilor și de vârsta copilului, se pot face intervenții chirurgicale pe părți moi ale sistemului osteo-articular ( mușchi, tendoane) în formele ușoare sau medii, sau intervenții chirurgicale ale sistemului osos, pentru a reconstrui așezarea lor anatomică corectă.

Dr. Valentina Contanu, Medic Specialist Ortopedie Pediatrică: "Deformările osoase la copil pot fi congenitale (din naștere) sau dobândite în urma unor boli care apar pe parcursul creșterii sau dobândite în urma unor traumatisme care afectează cartilajul de creștere. Pentru toate aceste cazuri, consultul cu medicul specialist este fundamental în diagnosticul precoce și corect, necesar pentru a stabili formula de tratament și recuperare corespunzătoare, pentru că, de cele mai multe ori, majoritatea afecțiunilor apărute în aceasta perioadă sunt congenitale, deci trebuie adresate și tratate în primii ani de viață ai copilului."

Dr.D Andra Dinu, Terapeut Vojta, fiziokinetoterapie și recuperare medicală: "Experiența ultimilor ani ne-a arătat că patologia pediatrică de reabilitare este în continuă mișcare și schimbare. În concordanță cu dinamica patologiilor estimate la nivel de nou născuți și copii mici, aria afecțiunilor pediatrice s-a extins încă de la naștere, din păcate, incluzând boli rare, congenitale. Astfel, în ultimii ani, am înregistrat o creștere a cererii pentru diagnosticarea,  tratamentul și recuperarea afecțiunilor de tip ortopedic, așa cum sunt luxația congenitală de șold, varus-equin și afecțiunile neuro-motorii."

Tipuri de afecțiuni ortopedice în care se poate interveni chirurgical:

1. Deformări congenitale:
• Luxație congenitală de șold;
• Deformări ale femurului: hipoplazia de femur (femur mai scurt),coxa valga congenitală;
• Displazii osoase congenitale, cu deformări sau scurtări de membre (Acondroplazia);
• Picior varus equin congenital, recidivate sau rezidual; Picior convex congenital, recidivate sau reziduale;
• Exostoze unice sau multiple (formațiuni osoase care cresc în plus pe lângă cartilajul de creștere al oaselor);
• Omoplatul congenital supraridicat;

2. Deformări dobandite:

• Deformarea post traumatică a cotului, în valg sau varus;
• Deformarea șoldului după boli ca: Legg-Calve-Perthes (osteonecroza de cap femural), displazii reziduale de șold;
• Torsiuni femurale: coxa antetorsa, asociata sau nu cu torsiune tibială;
• Deformări ale genunchilor în valg sau varus;
• Deformari ale picioarelor: deviații în valg a gleznelor, picior plat forme severe, picior scobit neurologic;
• Deformări ale degetelor: halux valgus, deget in ciocan, police in resort;
• Luxații de rotulă;
• Chist sinovial popliteu sau cu alte localizări;

Regăsiți pe site-ul Orto-Clinic detalii cu privire la intervențiile pre-operatorii și post-operatorii în cazul chirurgiei ortopedice-pediatrice: CENTRUL DE COMPETENȚĂ CHIRURGIE PEDIATRICĂ

Centrul de competență dedicat chirurgiei ortopedice pediatrice face parte din cele șase centre dezvoltate în 2016 de echipa de medici și terapeuți din cadrul Orto-Clinic: centru specializat varus-equin, centru specializat luxație congenitală de șold, centru specializat scolioză, centru specializat intervenții chirurgicale ortopedice, centru specializat neuro-motor și prematur și centru specializat recuperare ortopedică. Centrele sunt susținute de investiții în echipamente de imagistică, estimând un buget de peste 100.000 de Euro pentru achiziționarea aparaturii de ecografie și radiografie destinate investigațiilor imagistice necesare acestor centre. 

« inapoi

Articol vizualizat de 664 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017